Pizza Carrello

Catering en Foodtruck
 

Verantwoord ondernemen

We zijn er ons steeds meer van bewust dat we niet altijd even duurzaam bezig zijn. Natuurlijk willen we het goed hebben en we willen dat het ons aan niets ontbreekt, maar dat willen de generaties na ons ook nog. Dus is het voor mij een bewuste keuze om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

De bloem en olijfolie die in het deeg zitten zijn van biologische kom af. Net zoals de tomaten en oregano die in de tomatensaus zitten. Bijna alle toppings van de pizza's hebben een biologisch of duurzaam keurmerk en het streven is om steeds op zoek te blijven naar duurzame alternatieven voor de ingrediënten die dat nog niet zijn. Helaas de industrie nog niet zover dat ze voor alles een duurzaam alternatief hebben, maar gelukkig wordt dat langzaam ook steeds beter.

De houtoven wordt gestookt met pallets die zonder lijm of andere toevoegingen slechts bestaan uit schoon zaagsel van zagerijen en hebben een verbrandingsefficiency van 98% en een rendement van 5,2kWh/kg. Deze vorm van stoken is CO2 neutraal. 

De trailer is ook voorzien van een hygiëne lijn die cradle to cradle is geproduceerd en gevuld met biologisch afbreekbare zeep en handdoekjes van duurzaam en gerecycled papier. Ook het afwasmiddel en de allesreiniger zijn ecologisch en zelfs de brandblusser is gevuld met ecologisch schuim. De trailer wordt getrokken door een benzine auto op LPG, want een elektrische Model X is nog onbetaalbaar voor een kleine zelfstandige. 

Op financieel gebied, werk ik zoveel mogelijk digitaal voor zowel mijn offertes als de facturatie en ook mijn bank is een van de groenste van Nederland.