Pizza Carrello

Catering en Foodtruck
 

Over de Pizzaiolo

 

Toen Mark een jaar of 6 was hielp hij altijd al mee in de keuken bij het koken. Een van z'n favorieten was het maken van een plaatpizza. In het begin doe je natuurlijk alles verkeerd. Hij gebruikte nog een pakje witte brood mix voor het maken van de bodem en deed hij de kaas bovenop. Al snel leerde hij dat er een reden is om de kaas onderop te doen, want hierdoor trek je de rest van de topping van de pizza en zie je ook niet meer wat voor soort pizza je eet als deze bedekt is met kaas. Een volgende stap was het pakje broodmix uitbannen en zelf je eigen deeg maken en met de aanschaf van een elektrische pizza oven is het pizza avontuur weer een nieuwe weg ingeslagen. 

Een pizza eet je eigenlijk om de bodem. Des te beter die is, des te lekkerder de pizza. Mark was na jaren lang experimenteren nog altijd niet te vreden over het resultaat en wist dat het nog beter kon. Dus heeft hij een cursus gevolgd bij een Italiaan die hem de fijne kneepjes heeft geleerd over het hoe en waarom van het maken van de pizza. 

Sinds dien maakt Mark het deeg een dag van te voren via een koude rijs om nog meer smaak en complexiteit te geven aan z'n bodems. Met de aanschaf van een houtoven is het resultaat er alleen maar beter op geworden. Tijd voor iedereen om dit te proeven, dus heeft hij een trailer laten bouwen om de wereld te verbeteren met eerlijke, duurzame pizza's.